Bauer Solar Panel Review: prijs, afmetingen en meer [2022] (2023)

Bauer Solar Panel Review: prijs, afmetingen en meer [2022] (1)

Puerto:jerry schoepen

 • Thuis
 • /
 • Zonnepanelen: Alles wat u moet weten in 2023!
 • /
 • Bauer Solar Panel Review: kosten, afmetingen en meer

Je hebt het vast al gemerkt: alles is duurder. Alleen al dit jaar zijn de supermarktprijzen met 5-10% gestegen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Ook zaken als gas, water en elektra worden steeds duurder. Zeker nu met de omstandigheden tussen Rusland en Oekraïne, en we geen Russisch gas meer hebben, gaan de prijzen flink omhoog.

En daar ben jij als consument uiteindelijk de dupe van, helaas. En de verwachting is dat de prijzen de komende jaren alleen maar stijgen, wat sommige Nederlandse huishoudens hard zal treffen.

Wat is de beste manier om te besparen op deze stijgende vaste lasten? Een bekende manier om geld te besparen op stroom is door middel van zonnepanelen van Bauer. Deze slimme panelen geven je stroom en maken je onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Bauer zonnepanelen, de geschiedenis, deBauer zonnepanelenprijs, functies en de Bauer-ervaring!

Over Bauer

Welnu, voordat u zaken doet met een zonnepanelenbedrijf, is wat achtergrondinformatie misschien goed. Je weet tenslotte met wie je te maken hebt, toch? Bauer is een internationaal bekend en erkend merk zonnepanelen.

Daarom heeft het bedrijf jarenlange ervaring: het is opgericht in 1985! Sinds 2003 houdt het bedrijf zich ook bezig met zonnepanelen. Daarmee is Bauer al meer dan 20 jaar actief op de zonnemarkt. En het is behoorlijk indrukwekkend. Zeker als je bedenkt dat ze een van de eerste leveranciers waren van zonnepanelen in ons buurland.

Het bedrijf heeft inmiddels een groot aantal medewerkers en is logischerwijs ook in Duitsland gevestigd. En op Trustpilot krijgt het bedrijf maar liefst 4 van de 5 sterren! Zo weet u direct dat de zonnepanelen van Bauer te vertrouwen zijn.

Gratis Bauer zonnepanelen vergelijken?vragenniet bindend aanbodop!

 • Wilt u de beste prijs voor uw zonnepanelen?
 • Wil je panelen met maximaal effect?
 • Wilt u uw investering zo snel mogelijk terugverdienen?
 • Wilt u zonnepanelen tegen de beste prijs/kwaliteit?

Vul uw wensen en gegevens in engratis en vrijblijvend ontvangentot 4 verschillende aanbiedingen van zonnepanelen installateurs.

Een offerte aanvragen

Bauer zonnepanelen prijs

U zou nu een goed beeld moeten hebben van het bedrijf Bauer en zijn geschiedenis. Het is natuurlijk interessant om te weten, maar waarschijnlijk bent u veel nieuwsgieriger naar de prijs van het Bauer zonnepaneel. Logisch ook, je wilt weten of de prijs-kwaliteitverhouding een beetje goed is en je geen fortuin hoeft uit te geven.

Daarom hebben wij de verschillende kosten van Bauer zonnepanelen onderzocht en opgezocht. Let op: wij geven geen exacte bedragen. Dit komt omdat zonnepanelen per aanbieder en model in prijs kunnen verschillen. En natuurlijk willen we je geen valse informatie geven.

Met de gemiddelde kosten kunt u echter een inschatting maken van de uiteindelijke kosten die u zult moeten betalen. Deze prijs kan hoger of lager zijn. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de installatiekosten. Deze worden meestal berekend op basis van de prijs van de zonnepanelen en variëren ook per aanbieder.

Maar: hoeveel kost een Bauer-zonnepaneel? Gemiddeld kosten deze tussen de 150 en 350 euro.

Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het model. U heeft bijvoorbeeld zonnepanelen met een vermogen van 300 Wp of 400 Wp. Hoe meer stroom, hoe duurder de prijs (maar hoe meer energie je ermee kunt opwekken).

Bauer zonnepanelen - kenmerken

Naast een prijsopgave hebben wij ook de verschillende functies van een Bauer zonnepaneel op een rijtje gezet. Zo krijgt u een beter beeld van de zonnepanelen en kunt u beslissen of deze passen bij uw wensen en/of voorkeuren. En bovendien is het ook nog eens heerlijk makkelijk!

Dimensies

Allereerst de afmetingen van de zonnepanelen. Dit is erg belangrijk omdat je maar beperkte ruimte hebt voor zonnepanelen op je dak. Door vooraf te achterhalen wat de afmetingen van je plafond zijn, kun je ook meteen inschatten hoeveel panelen er op passen. Hieronder hebben wij de bekendste modellen zonnepanelen van Bauer verwerkt, inclusief de afmetingen in een praktische tabel.

Model

Maximaal effect

formaat zonnepaneel

BS-295-6MB5

295 Wp

1640 x 990 mm

BS-300-6MB5

300 Wp

1640 x 990 mm

BS-260-6MB-EU2

260 Wp

992x1640 mm

BS-255-6MB-EU2

255 Wp

992x1640 mm

Activeren

Het vermogen van Bauer zonnepanelen verschilt per model. Elk model heeft zijn eigen kracht. Zonnepanelen hebben een vermogen tussen de 255 en 400 Wp (piek Watt). Hiermee kun je voldoende zonne-energie opwekken!

Garantie

Wanneer u zonnepanelen wilt kopen, is de garantie natuurlijk erg belangrijk. Zonnepanelen zijn bedoeld om een ​​tijdje mee te gaan (en daarmee bedoelen we echt minimaal 20-25 jaar). Gelukkig heeft Bauer 15 jaar garantie op fabricagefouten en 25 jaar op de kwaliteit van de zonnepanelen. Dus als er iets niet klopt, kun je ermee verder!

celtype

En tot slot het type cel in de zonnepanelen. Het kennen van het celtype is belangrijk omdat het ook iets zegt over de vorm en hoeveelheid zonlicht die kan worden omgezet in groene energie. Daarom is het celtype van Bauer-zonnepanelen monokristallijn.

En tot slot de ervaringen met zonnepanelen van Bauer. Ervaringen zijn een handige manier om erachter te komen of een bedrijf betrouwbaar is en ook echt de kwaliteit levert die het belooft. En hier ziet u de ervaringen van huidige en voormalige klanten met zonnepanelen van Bauer.

Hiervoor hebben we veel gezocht naar verschillende ervaringen. Over het algemeen presteren zonnepanelen erg goed in de test. Veel klanten zijn erg tevreden over hoe de panelen werken, daarom hebben we weinig klachten over het bedrijf gevonden.

Doordat Bauer het assortiment relatief klein houdt, is het bedrijf ook in staat om regelmatig interne kwaliteitscontroles op haar producten uit te voeren. Hiervoor hebben ze zelfs hun eigen testfaciliteiten. Door deze periodieke en grondige tests verzekeren ze u van de beste kwaliteit.

Bauer beschikt ook over het TUV-keurmerk. Hiermee wordt bevestigd dat de zonnepanelen officieel voldoen aan de diverse kwaliteitseisen en bovendien milieuverantwoord zijn. Een win-win situatie dus!

Bauer maakt ook deel uit van het top 1-niveau. Dus wat betekent dat? Nou, het bedrijf behoort officieel tot de top 2% van de fabrikanten van zonnepanelen. Deze eisen zijn gesteld door het bekende bureau Bloomberg New Energy Finance. De kwaliteit is dus echt gegarandeerd!

Twijfelt u nog of bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Geen probleem, u kunt via onze website gewoon uw gegevens en wensen achterlaten in het daarvoor bestemde formulier. U ontvangt dan gratis en vrijblijvend maximaal 4 verschillende aanbiedingen in uw mailbox. Zo staat het opgeschrevenDe beste zonnepanelen tegen de laagste prijs.

zonnepanelen

Lees verder

500 Wp zonnepanelen: kosten, prestaties en advies

Lees verder

Garantie op zonnepanelen: wat u moet weten

Lees verder

jerry schoepen

Bauer Solar Panel Review: prijs, afmetingen en meer [2022] (2)

Ingevuld door auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist ben ik graag thuis en onderweg bezig. Ik hou ervan om kleine klusjes in huis of in de tuin te doen. Daarnaast heb ik een grote interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Daarom vind ik het erg leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

FAQs

What is the average solar panel efficiency 2022? ›

Previously, the average efficiency was around 15%, but thanks to advancements in photovoltaic technology, the efficiency of solar panels is currently between 15% and 22%. High-efficiency panels can even reach nearly 23%. As a result, 370W is the typical power rating of a panel, an improvement from 250W.

What I wish I knew before getting solar panels? ›

15 Things to Consider Before Installing Rooftop Solar Panels
 • Does your roof need repairs? ...
 • What is the shape of your roof? ...
 • Which direction do the slopes of your roof face? ...
 • How much weight can your roof handle? ...
 • Where will the water go? ...
 • What about nature's other surprises? ...
 • How do you connect to the grid?

What is the worlds most effective solar panel? ›

Monocrystalline solar panels are the most efficient type of panel compared to polycrystalline and thin-film options. Monocrystalline solar panels deliver between 15% to 22% efficiency.

Which type of solar panel is best for home use? ›

Monocrystalline solar panels are the most common. Although they're the most expensive option, they offer the best long-term benefits. They have the highest average efficiency range of 15% to 20% and the longest lifespan of 25 or more years. Monocrystalline panels are black and easily blend into most roofs.

How much do solar panels lose efficiency over time? ›

Generally, solar modules can be expected to degrade by 0.5% to 3% a year. There are four main factors that contribute to normal degradation, all from natural causes: thermal cycling, damp heat, humidity freeze and ultraviolet (UV) exposure.

What to watch out for when installing solar panels? ›

The size, shape, and slope of your roof are also important factors to consider. Typically, solar panels perform best on south-facing roofs with a slope between 15 and 40 degrees, though other roofs may be suitable too. You should also consider the age of your roof and how long until it will need replacement.

Is it better to wait for solar panels? ›

Waiting on installing solar panels means missing on savings

In summary, purchasing solar panels for your home sooner rather than later is in your best interest as a homeowner. You can begin saving on electricity immediately and secure flat energy costs, rather than paying for ever increasing rates.

What questions should I ask before installing solar panels? ›

10 Questions to Ask Before Going Solar
 • Why should I go solar? ...
 • Is my house right for solar? ...
 • Is my electricity bill high enough to justify going solar? ...
 • How should I finance my panels? ...
 • How much does solar cost? ...
 • How much money will I save with solar? ...
 • What type of panels should I be looking for?
Sep 9, 2022

Is there anything better than solar? ›

The wind is a more efficient power source than solar. Wind turbines release less CO2 to the atmosphere. A wind turbine produces 4.64 grams of CO2/1kWh while the solar panel produces 70 grams of CO2/1kWh.

Is there a 100% efficient solar panel? ›

Holy grail of photovoltaics found with novel compound semiconductor material dubbed 'liquid sunshine'. Researchers have discovered what appears to be the “holy grail” of photovoltaics – a new semiconductor material capable of converting the entire solar spectrum into "green" electrical power with 100% efficiency.

Where in the US is the best solar power? ›

The Best State for Solar Energy

California tops the list when it comes to solar energy friendliness. With nearly 150 sunny days per year along with an already robust solar system, job market and investments into the solar space, California is an ideal state for installing solar panels.

What solar panels don't look bad? ›

The monocrystalline and thin-film solar panels are your best bets if this is your desire. Polycrystalline silicon solar panels are fantastic products, but some people do not care for the appearance of them. They are multi-faceted and a more noticeable blue color than their black counterparts.

What is the maximum wattage for solar panels? ›

For residential panels, the highest wattage solar panels available are around 500W, which is more than enough for residential use. The wattage for residential panels is limited to 500W due to the need to ensure that the panels' size will fit on most rooftops.

What is the efficiency of the average solar panel? ›

While solar panel efficiency is generally around 15-20%, solar cell efficiency can reach 42% in some cases. However, unless otherwise stated, the performance of solar cells is measured under laboratory conditions.

How efficient are solar panels 2023? ›

Top brands in 2023. In the past years, solar technology has been making leaps and bounds toward higher solar cell efficiency, power output, and overall quality. Today, most top solar panels have conversion efficiencies above 20%, compared to their previous average of less than 15%.

What is the approximate efficiency of solar panels? ›

PV conversion efficiency is the percentage of incident solar energy that is converted to electricity. Though most commercial panels have efficiencies from 15% to 20%, researchers have developed PV cells with efficiencies approaching 50%.

Is solar still worth it 2022? ›

Solar panels are proven, time and time again, to pay themselves off, usually in less than ten years' time, reducing energy costs and decreasing your impact on the planet. Considering this, many homeowners find themselves asking the question: are solar panels still worth getting in 2022? In short, the answer is yes.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated: 07/26/2023

Views: 5657

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.