ᐅ Zonnepanelen Helmond - Top 18 installateurs [2023]! (2023)

ᐅ Zonnepanelen Helmond - Top 18 installateurs [2023]! (1)

Zonnepanelen Helmond: vind snel een installateur!

Minder energie betalen? Kies voor zonnepanelen in Helmond! Je verdient je investering in gemiddeld 8 jaar terug en geniet daarna nog eens 13 jaar van gratis stroom! Daarnaast vermindert het de CO2-uitstoot en draagt ​​het bij aan een beter milieu.

Op deze pagina leest u meer over zonnepanelen. We leggen uit wat de mogelijkheden zijn, hoe een vakman de panelen monteert en wat de prijs ongeveer is. Tot slot geven we je handige tips en aandachtspunten als je ook zonnepanelen wilt plaatsen!

Zonnepanelen Helmond: Kort overzicht

 • Met zonnepanelen krijg je verschillende voordelen. Zo bespaart u op uw energiekosten, draagt ​​u bij aan een beter milieu en verhoogt u de waarde van uw woning.
 • Het gemiddelde vermogen van een zonnepaneel is 300 Wp. Het aansluiten van 8 hiervan is vaak genoeg om een ​​enkel huishouden van stroom te voorzien. De kostprijs hiervan is€ 4.000,-en besparingen per jaar kunnen oplopen tot€ 497,-.
 • De prijs van zonnepanelen wordt beïnvloed door het type zonnepanelen, het vermogen van zonnepanelen, het aantal zonnepanelen, de installatie, de omvormer en het type dak.
 • Monokristallijne, polykristallijne en dunne film zonnepanelen zijn de meest voorkomende. Elk type zonnepaneel heeft zijn eigen vermogen.
 • Houd bij het plaatsen van zonnepanelen rekening met het type dak, de oriëntatie van de zonnepanelen en de helling van het dak.
 • Zonnepanelen installeren is hard werken, daarom huur je best een installateur in. De installateur van zonnepanelen maakt eerst een installatieplan. Vervolgens wordt de ondersteunende structuur gemaakt. Dan is het tijd om de zonnepanelen te monteren, de omvormer en de kabels te leggen.
 • Sommige gemeenten geven nog subsidies voor zonnepanelen. Als u hulp nodig heeft bij de investering, kunt u gebruik maken van het Energisparelånet. Ook goed om te weten is dat je bij de aanschaf van zonnepanelen vaak je btw kunt terugvragen.

Navigeer op deze pagina voor:

 • 1.Waarom kiezen voor zonnepanelen?
 • 2.Hoeveel kosten zonnepanelen?
 • 3.Zonnepanelensubsidie ​​2023: kan het?
 • 4.Waar zonnepanelen plaatsen?
 • 5.activeer het installatieprogramma voor zonnepanelen
 • 6.Soorten zonnepanelen
 • 7.Zonnepanelen: hoe werken ze?
 • 8.Zelf zonnepanelen plaatsen: verstandig of niet?
 • 9.Nog meer energiebesparende maatregelen

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een groene energiebron: je wekt praktisch gratis stroom op en draagt ​​tegelijkertijd bij aan een duurzame wereld. Doordat je de panelen gemiddeld in 8 jaar terugkrijgt, heb je zo'n 13 jaar gratis stroom! Afhankelijk van het aantal panelen en de oriëntatie van uw dak kunt u uw woning voorzien van groene stroom, waarmee u honderden euro's per jaar bespaart op uw elektriciteitsrekening. Het is ook minder afhankelijk van jaarlijkse elektriciteitsprijsstijgingen!

Bovendien voegen zonnepanelen waarde toe aan uw woning. Als u uw huis over enkele jaren te koop wilt zetten, staan ​​uw panelen garant voor een hogere verkoopprijs! Zo kunt u nog meer investering terugkrijgen.

De voordelen!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 • lagere energierekening: u bespaart jaarlijks tot honderden euro's op uw elektriciteitsfactuur en verdient uw investering in gemiddeld 8 jaar terug.
 • Hogere woningwaarde– Zonnepanelen voegen waarde toe aan uw woning, u kunt uw investering dus op twee manieren terugverdienen.
 • Lager CO2 verbruik: Met zonnepanelen wordt er minder stroom verbruikt en wordt de uitstoot verminderd. Zo draag je bij aan een beter milieu.
 • BTW recupereren: ook als er geen subsidie ​​is, kunt u btw terugvragen. Zo wordt het kopen van zonnepanelen voordeliger!
 • lang leven: Zonnepanelen vergen weinig onderhoud en gaan tot wel 25 jaar mee.

ᐅ Zonnepanelen Helmond - Top 18 installateurs [2023]! (2)

Wat kosten zonnepanelen in Helmond?

Gemiddeld betaal je per paneel rond€560,-. Vanprijs zonnepanelenhangt af van het totale aantal Peak Watts (Wp). Voor een 2-persoonshuishouden beginnen de kosten bij ca€ 6.000,-. Voor deze prijs krijg je 12 panelen van elk 300 Wp.

Hoe groter uw woning, hoe hoger uw jaarlijkse energieverbruik. U heeft dus meer zonnepanelen of zonnepanelen met een hogere Wp nodig om uw verbruik te dekken. Voor een huishouden van 5 personen met een jaarverbruik van 3.930 kWh zijn ongeveer 17 panelen van elk 300 Wp nodig. Dan zijn de kosten voor zonnepanelen in Helmond rond€8.500,-.

In deze tabel leest u hoeveel zonnepanelen kosten, afhankelijk van Wp.

Advies: Zonnepanelen kopen is waarschijnlijk iets goedkoper dan u denkt! U kunt de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Daar zijn al snel honderden euro's mee gemoeid, afhankelijk van de investering die u doet.

Zonnepanelen: kosten 2023

de huizen van mensenJaarverbruik in kWhWP te leveren (kWh / 0,85)Antal paneler (300 Wp pr. paneel)Totaalprijs inclusief btw en montage*Gemiddelde besparing per jaar
11.8252.1478€ 4.000,-€ 497,-
22.8603.36512€ 6.000,-€745,-
33.4004.00014€ 7.000,-€869,-
43.9304.624zestien€ 8.000,-€994,-
54.1804.91817€8.500,-€ 1.056,-

*N.B: Dit zijn richtprijzen.

Prijs voorbeelden

Installatie van 12 zonnepanelen. Jorrit uit Purmerend wil graag 12 zonnepanelen plaatsen, aangezien haar huishouden uit twee personen bestaat. Met deze 12 zonnepanelen wekt u uw totale energieverbruik op, zo'n 2.860 kWh per jaar. U heeft gekozen voor zwarte panelen omdat deze qua uitstraling beter bij uw plafond passen. De totale investering bedraagt ​​€ 6.000. Dit is inclusief 21% btw, maar Jorrit kan deze alsnog claimen. Na teruggaaf btw (€ 1.260) komt hij dus uit op een investering van € 4.740. Met zonnepanelen bespaart u gemiddeld € 745,- aan stroom per jaar.

Installatie van zonnepanelen voor een 4-persoonshuishouden. Het gezin van Baukje bestaat uit 4 personen. Daarom heeft hij ervoor gekozen om 16 zonnepanelen te plaatsen. Aangezien je in een eengezinswoning woont, is er voldoende ruimte op het dak om de 16 zonnepanelen te plaatsen. Het gezin verbruikt gemiddeld 3.930 kWh elektriciteit per jaar. Zonnepanelen kunnen dit volledig opwekken. De investering, inclusief btw, bedraagt ​​€ 8.000. Na de btw-teruggaaf blijft er € 6.320 over. Zonnepanelen zorgen voor een besparing op de energierekening van gemiddeld € 994,- per jaar.

En wat kost het plaatsen van zonnepanelen? Dit verschilt van installateur tot installateur en is onder andere afhankelijk van het aantal panelen dat je plaatst. Installatiekosten vanaf€500,-van 3 tot 6 panelen en meer€ 2.500,-voor 41 tot 50 panelen!

Installatiekosten zonnepanelen 2023

Aantal zonnepanelenInstallatiekosten inclusief BTW*
3 tot 6 panelen€500,-
7 tot 12 panelen€800,-
13 tot 20 panelen€ 1.300,-
21 tot 30 panelen€ 1.700,-
31 tot 40 panelen€ 2.100,-
41 tot 50 panelen€ 2.500,-

*N.B: Dit zijn de gemiddelde installatiekosten.

Zonnecel installateur nodig in Helmond?

Vind een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vergelijk gratis offertes

Hoe wordt de totaalprijs berekend?

Afhankelijk van de situatie kunnen de kosten van zonnepanelen sterk verschillen. Er zijn zoveel verschillende factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs.

De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Het totale aantal piekwatts: Hoe hoger het totale vermogen van de panelen, hoe hoger de kostprijs. Maar aan de andere kant, de hogere prestaties.
 • Vaninstallatie kosten: De prijs van de installatie zelf heeft ook een grote impact op de kostprijs van de totaalprijs.
 • Het aantal panelen: Indien u meerdere panelen laat plaatsen, zijn de plaatsingskosten per paneel vallen.
 • Het type panelen: Ga je voor mono, poly of thin film panelen? Deze keuze heeft invloed op de kosten. Ook het gekozen merk speelt een belangrijke rol.
 • investeerders: Er zijn verschillende soorten omvormers. Stringomvormers zijn de goedkoopste oplossing en vermogensoptimalisatie heeft een hogere prijs. Welk type belegger voor u de beste oplossing is, hangt af van uw situatie.
 • Extra werk: Het plaatsen van een extra groep in de meterkast verhoogt de arbeidskosten.

Zonnepanelensubsidie ​​2023: kan het?

helaas zijn die er op dit moment nietsubsidies voor zonnepanelenin Helmond. De overheid probeert de aanschaf van zonnepanelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken!

(Video) Best Solar Panels In Australia 2023: Installers Choice Awards

Wat is er dan nog mogelijk?

Mensen kunnen gebruik maken van 3 verschillende regelingen:

 • Energiebesparende lening:U kunt deze voordelige zonnepanelenlening alleen krijgen in combinatie met een van de andere energiebesparende maatregelen. Ook mag u maximaal 75% van de lening gebruiken om uw zonnepanelen te betalen.
 • BTW terugkrijgen:Na aanschaf van uw zonnepanelen kunt u de betaalde btw terugvragen bij de Belastingdienst. Zo is de hersteltijd wat sneller en krijg je een goede ronde.
 • Compensatieregeling:wanneer je zonnepanelen hebt, kun je de opgewekte energie die je niet gebruikt teruggeven in ruil voor geld. Deze salderingsregeling loopt in ieder geval tot 1 januari 2025 en wordt daarna afgebouwd.

Subsidie ​​zonnepanelen voor ondernemers en bedrijven

Voor particulieren zijn de subsidiemogelijkheden beperkt. Er zijn nog een paar mogelijkheden voor ondernemers en bedrijven om verstandig te investeren in zonnepanelen! We zetten ze hieronder op een rijtje.

 • SDE++:dit is het stimuleren van duurzame energieproductie en klimaatverandering. Deze subsidie ​​wordt toegekend over een periode van 12 of 15 jaar, afhankelijk van uw investering. Het aantal aanvragen voor deze beurs is beperkt, tussen 28 juni en 6 oktober.
 • VERMIST IN DE STRIJD:De milieu-investeringsgarantie kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Zo probeert de overheid ondernemers toch te stimuleren om te blijven investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.
 • VAMIL:Onbedoelde afschrijving Door milieu-investeringen kunt u tot 75% van de investeringskosten aftrekken. U bepaalt zelf wanneer u dit wilt doen, wat een belastingvoordeel kan opleveren.
 • ALSJEBLIEFT:maak gebruik van de kleinschaligheidsaftrek als u investeert in zonnepanelen. Voorwaarde is dat u tussen de € 2.401 en € 332.994 investeert in nieuwe bedrijfsmiddelen.
 • MER:dit is de energie-investeringsobligatie voor ondernemers. Hierdoor mag u maximaal 45,5% van de investeringskost aftrekken van de winst.

Zonnepanelen Helmond: waar moeten ze precies komen?

Waar kunnen zonnepanelen het beste geplaatst worden? De meeste mensen kiezen hiervoor hun dak, maar het is ook mogelijk om zonnepanelen in uw (grote) tuin of op het dak van een schuur te plaatsen. Een installateur zal u hierover altijd adviseren zodat de panelen in de juiste richting en met de juiste helling komen te liggen.

Hier meer over de ideale locatie voor nieuwe zonnepanelen in Helmond.

 • 1.Is mijn dak geschikt?
 • 2.
 • 3.Hoeveel zonnepanelen moeten er geplaatst worden?
 • 4.Heb ik een vergunning nodig?
 • 5.Bruikbare informatie

Is mijn dak geschikt?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of het dakoppervlak geschikt is voor uw zonnepanelen. Welk bandenmateriaal heb je en welk montagesysteem is het meest geschikt? Bij een plat dak is het bijvoorbeeld belangrijk dat er geen gaten in de dakbedekking worden geboord. Daarom wordt vaak gekozen voor een speciaal ondersteuningssysteem, dat met ballast op zijn plaats wordt gehouden.

N.B: Heeft u een asbestdak? Het is dus niet toegestaan ​​om er zonnepanelen op te plaatsen. Dan bestaat het risico dat de asbestvezels loskomen. Als u vermoedt dat u een asbestdak heeft, laat dit dan eerst controleren door een asbestverwijderingsbedrijf. Voordat u zonnepanelen kunt plaatsen, moet u eerst het ethernetdak verwijderen.

Stuur- en schuindak zonnepanelen

De beste locatie voor uw nieuwe zonnepanelen hangt af van twee belangrijke factoren. De helling en richting van de panelen.

U wilt ervoor zorgen dat de panelen zoveel mogelijk zon krijgen, zodat de prestaties zo hoog mogelijk zijn. Een schuin dak op het zuiden is de meest ideale optie. Als u een dak op het oosten en westen heeft, kunt u beide dakhelften gebruiken - de panelen aan de verschillende zijden wekken overdag elektriciteit op. Een helling van 20 tot 50 graden is het meest gunstig en zorgt voor de beste prestaties. Heb je een hogere of lagere helling, dan hangt het van de richting van het dak af of de zonnecellen nog rendabel zijn.

Als je zonnepanelen op een plat dak legt, is de richting minder belangrijk. Met het speciale ondersteuningssysteem kan de installateur de panelen in elke gewenste richting plaatsen.

Bij het bepalen van de plaats en het type panelen dient u ook rekening te houden met eventuele schaduwen die op het plafond vallen. Een kleine schaduw zal geen problemen veroorzaken, maar een grote schaduw van bomen, hoge gebouwen of het dak van je buren kan de rest van je panelen ineffectief maken. Dit kan worden opgelost met vermogensoptimalisatie.

Het rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van de helling van het dak en de richting van het dak. In onderstaande tabel is te zien dat bij een helling van 45 graden, gezien naar het zuiden, er een rendement is van 100%.

oorbel:15°30°45°60°75°90°
Vest85 %80 %75 %70 %60 %55 %
Op het westen90 %95 %95 %90 %80 %70 %
Op95 %100 %100 %95 %85 %70 %
zuidoosten9095908575Vijfenzestig
het is85 %80 %75 %70 %60 %50 %
noordoosten75 %vijfenzestig%55 %45 %40 %35 %
Noord75 %60 %45 %35 %30 %20 %
Noord West75 %vijfenzestig%55 %50 %40 %35 %

Als uw zonnepanelen een rendement hebben van minimaal 50%, kunt u er vanuit gaan dat het een rendabele investering is. Bij een rendement van minder dan 50% is de investering in zonnepanelen niet rendabel.

Besparen op de elektriciteitsrekening?

Laat zonnepanelen plaatsen!

Start gratis offerte aanvraag

Hoeveel zonnepanelen moeten er geplaatst worden?

Een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen als je geïnteresseerd bent in zonnepanelen is: hoeveel panelen wil ik op mijn dak?

Het bedrag is afhankelijk van de beschikbare ruimte op het dakoppervlak. Als je veel dakramen hebt, is de beschikbare ruimte al kleiner dan als het dak nog leeger is. Het aantal panelen is ook afhankelijk van de benodigde Wp en de hoeveelheid zon. Als u kiest voor panelen met hoge prestaties, kunt u minder panelen plaatsen dan wanneer u kiest voor panelen met relatief lagere prestaties. Een vakman kan u hierin adviseren.

Heb ik een vergunning nodig?

Goed nieuws: voor het plaatsen van zonnepanelen heb je over het algemeen geen vergunning nodig! Je kunt ze dus gewoon plaatsen zonder toestemming van de gemeente. Woont u in een monumentaal pand of passen de panelen niet in de lokale plattegrond? Dan heeft u mogelijk een vergunning nodig. Een Helmonds zonnepanelenbedrijf kan u hier meer over vertellen.

ᐅ Zonnepanelen Helmond - Top 18 installateurs [2023]! (3)

Helmond Zonnepanelen Installateur - Bel een professional!

Een zonnepanelen installateur uit Helmond kan u helpen met het plaatsen en installeren van uw nieuwe zonnepanelen.

Maar een professional doet veel meer!

Er zijn veel verschillende soorten panelen, verschillende merken en verschillende soorten omvormers. Daarnaast is het ook afhankelijk van uw dak en de richting ervan welke panelen en hun aantal geschikt zijn voor uw dak. En of zonnepanelen in uw situatie rendabel zijn. Daarom stelt de installateur een compleet installatieplan op waarmee u de best mogelijke prestatie uit uw panelen kunt halen.

Daarnaast beschikt het over de juiste materialen om snel, veilig en vakkundig zonnepanelen te plaatsen. Zo voorkom je potentieel gevaarlijke situaties.

Wat doet een zonne-energiebedrijf?

De belangrijkste activiteiten van een zonne-energiebedrijf zijn hieronder opgesomd:

 1. Voorbereiding en legplan.Voordat de platen worden geplaatst, vindt er een daadwerkelijke analyse plaats. De vakman kijkt naar het dak, de helling en de richting en bepaalt de benodigde Wp, het aantal panelen en hun plaats. Alles om u de best mogelijke prestatie te geven.
 2. Installeer zonnepanelen.Het bestaat uit het installeren van de draagstructuur, het ophangen van de omvormer en het aansluiten van het hele systeem. Ook moet de zonne-installateur vaak de meterkast aanpassen zodat er geen kortsluiting ontstaat.
 3. Ren.Veel mensen kunnen hun panelen niet zelf schoonmaken vanwege de hoogte. Toch is dit belangrijk: als de panelen vuil zijn, neemt hun efficiëntie af. De vakman gebruikt een lange borstel om de panelen grondig schoon te maken.
 4. Onderhoud.Dit bestaat, hiernazonnepanelen schoonmaken, ook van een grondige inspectie. Dit zorgt ervoor dat uw panelen veilig blijven werken en niet vervuild raken. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de panelen langer meegaan en beter presteren.
 5. Juist.Uw panelen kunnen na verloop van tijd barsten of beschadigd raken. Gelukkig zijn de panelen in veel gevallen heel eenvoudig te repareren. Soms komt het voor dat er luchtbellen of vocht onder het glas zitten. Hierdoor lopen de temperaturen op sommige plaatsen te hoog op, met als gevolg dat hun rendement afneemt. Andere mankementen die met enige regelmaat voorkomen zijn: rendementsverlies door slechte of verkeerde isolatie, slechte aansluitingen in de aansluitdoos of hotspots in de zonnecellen. Gelukkig kan een installateur deze problemen in veel gevallen verhelpen zonder dat vervanging nodig is.

Helmond Solar Panel Company Werkwijze: Panelen leggen en monteren

Twijfelt u over hoe een zonne-energiebedrijf werkt? Hieronder hebben wij het algemene stappenplan weergegeven dat de meeste installateurs volgen bij het plaatsen en installeren van zonnepanelen. Houd er rekening mee dat dit per professional kan verschillen.

 • Stap 1: het plaatsingsplan. Voordat de professional aan de slag gaat, is er een introductiepresentatie. Kijk naar het dak, het aantal panelen dat je erop kunt leggen en welke omvormer in jouw situatie de beste optie is. Op basis hiervan kun je zelf een duidelijk budget opstellen. Als deze akkoord is, worden de juiste benodigdheden besteld en wordt er een datum gepland
 • Stap 2: De eerste stap bij de montage is het plaatsen van de draagstructuur. Bij schuine daken bestaat deze uit twee aluminium rails die met dakclips aan de dakconstructie worden bevestigd. Bij een schuin dak is het een andere aluminium constructie waardoor de panelen op de ideale helling geplaatst kunnen worden. Als de draagstructuur eenmaal op zijn plaats zit, worden de panelen met elk 4 nietjes op het dak bevestigd.
 • Stap 3: Hang de omvormer op. De professional zoekt de beste plek voor de investeerder. Bij voorkeur dichtbij de meterkast en tegelijkertijd niet te ver van de zonnepanelen. Uw omvormer moet tegen een muur worden gemonteerd.
 • Stap 4: Sluit de zonnepanelen aan. De vakman verbindt alle zonnepanelen met elkaar en legt vervolgens de kabel naar de omvormer. Vervolgens verzorgt hij de bekabeling van de omvormer naar de meterkast. Afhankelijk van het aantal borden maakt hij ook een nieuwe groep aan in de meterkast zodat er geen kortsluiting ontstaat.

Zonnecel installateur nodig in Helmond? Tips om te kiezen!

Heb je interesse in zonnepanelen en ben je uitgeput?vind het beste installatiebedrijf? Om er zeker van te zijn dat u een ervaren installatiebedrijf inhuurt, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Let bijvoorbeeld op keurmerken of brancheverenigingen, want dit geeft zekerheid met betrekking tot voorwaarden en garanties. Referenties kunnen klantvriendelijkheid en kwaliteit inzichtelijk maken en met een duidelijk prijsoverzicht zit u altijd goed!

(Video) The Best Solar Panels in 2023! Top 5 Models Revealed

Hieronder vindt u enkele praktische adviezen zodat u een goede zonnecel installateur in Helmond kunt vinden.

Lees meer over:

 • 1.Lid van een branchevereniging?
 • 2.referenties zoeken
 • 3.Lokale of nationale installateur
 • 4.Duidelijk prijsoverzicht
 • 5.

1. Lid van een brancheorganisatie?

Kiezen voor een branchevereniging voor zonnepaneleninstallateurs is kiezen voor veiligheid. Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan strenge eisen op het gebied van onder andere veiligheid, professionaliteit, garantievoorwaarden en natuurlijk kwaliteit. Daarnaast hebben veel brancheverenigingen standaardvoorwaarden die worden gehanteerd door aangesloten bedrijven. Zo heeft u extra waarborgen bij faillissement en kunt u gebruik maken van een onafhankelijke beroepsprocedure.

Varias marcas de calidad importantes en energía solar son Zonnekeur, Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) y Techniek Nederland.

2. Zoek naar referenties

Wil je weten hoe een bedrijf werkt en hoe claims worden afgehandeld? Zoek dan naar referenties. Deze kun je vinden in je eigen omgeving, vraag vrienden, familie of buren of zij ervaring hebben met het plaatsen van zonnepanelen.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je online vaak waardevolle reviews vinden. Houd er rekening mee dat u online waarschijnlijk meer negatieve ervaringen zult vinden dan positieve: mensen klagen graag, maar uiten online niet alleen hun waardering. Als je niets kunt vinden, vraag dan aan het installatiebedrijf of zij referenties kunnen geven.

3. Lokale of landelijke installateur van zonnepanelen?

U kunt kiezen tussen lokale en landelijke installateurs. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van je eigen voorkeuren. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Kiest u voor een lokale zonne-installateur, dan weet u zeker dat u kiest voor een persoonlijke aanpak. Daarnaast is de installateur altijd dichtbij in het onverhoopte geval van storing of schade. Een mogelijk nadeel is dat de prijzen iets hoger zijn.

Bij een landelijk bedrijf zijn de wachttijden iets langer, maar heb je te maken met een efficiënt team dat je nieuwe panelen in zeer korte tijd installeert. Bovendien weet je zeker dat een groot nationaal bedrijf niet zomaar verdwijnt en dat je over 10, 15 of zelfs 20 jaar nog steeds bij ons terecht kunt.

4. Duidelijk prijsoverzicht

Hoe completer het aanbod, hoe betrouwbaarder het zal zijn. Bij een goede aanbieding staan ​​alle onderdelen bij de prijs vermeld: de draagconstructie, de panelen zelf, de omvormer en de rest van het werk. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van de prijzen en kunt u zelf bepalen waar u kunt besparen. Bijvoorbeeld als de installateur één prijs rekent voor uw zonnepanelen, wetende dat u ze elders goedkoper kunt krijgen. Let in dat geval goed op de garantie!

5. Voorwaarden en garantie

Wil je zeker zijn van een goede service, dan is het belangrijk om ook garanties en voorwaarden te lezen. Deze verschillen per installatiebedrijf!

Waar moet u op letten?

Zie de betalingsvoorwaarden. Een borg is standaard, maar de hoogte varieert. Volgens de wet kan dit nooit meer bedragen dan 50% van het totale bedrag. Kijk ook wat er gebeurt als je al een aanbetaling hebt gedaan maar de panelen niet geplaatst kunnen worden. Bij faillissement, b.v.

Garantie is ook belangrijk: je geeft de voorkeur aan garantie op montage en materialen. Dan weet je zeker dat de meeste problemen die zich voordoen gratis worden opgelost.

Soorten zonnepanelen

Wil er zeker van zijn dat je het hebtbeste zonnepanelenkiest, dan is het slim om verschillende zonnepanelen met elkaar te vergelijken. U kunt kiezen uit drie verschillende soorten panelen: mono-, poly- en dunnefilmpanelen. Als u niet zeker weet wat de beste oplossing is, vraag dan een installateur om hulp. Hij kijkt naar uw persoonlijke situatie en geeft u vervolgens persoonlijk advies.

Wilt u zonnepanelen kopen in Helmond? Dan heb je de mogelijkheid om:

 • monokristallijne zonnepanelen: Monokristallijne panelen herken je aan de elegante zwarte kleur. Ze worden veel gebruikt in Nederland omdat ze de hoogste prestaties behalen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor kleine Nederlandse daken. Daardoor zijn de kosten iets hoger, ca€ 175 tot € 350 per stuk.
 • polykristallijne panelen: Deze panelen hebben een blauwe kleur. Omdat het rendement iets lager is dan dat van monopanelen, worden ze vaak toegepast op daken met een groot beschikbaar oppervlak. De prijs per deel is veel lager, ca€ 125 en € 250.
 • dunne film zonnepanelen: eindelijk zijn er dunne filmpanelen. Qua afmetingen zijn deze wat kleiner. Maar de prestaties zijn ook wat minder. Dit zorgt ervoor dat dunne filmpanelen de goedkoopste oplossing zijn waar u voor betaalt€ 100 tot € 150 per stuk.

Wilt u liever geen zonnepanelen kopen? U kunt ook kiezenzonnepanelen huren.

Zonnepanelen: prijzen per type in 2023

soort zonnepaneelGemiddelde prijs per eenheid*
Monokristallijn€ 175 en € 350
polykristallijn€ 125 en € 250
dunne film€ 100 tot € 150

*N.B: Dit zijn richtprijzen

Zonnecel installateur nodig in Helmond?

Vergelijk gratis installateurs in jouw regio en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Geen verplichtingen

Zonnepanelen: hoe werken ze?

Hoewel de meeste mensen weten dat de panelen elektriciteit opwekken, zijn er nog veel vragen over de precieze functie van de panelen. Hoe wordt die elektriciteit geproduceerd?

Zonnepanelen bestaan ​​uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium, dat elektriciteit geleidt als er licht op valt. Wanneer de zon op het zonnepaneel schijnt, is er een positieve lading bovenop de zonnecel en een negatieve lading eronder. Hierdoor ontstaat een elektrische stroom: gelijkstroom.

Toch kun je er thuis niet veel aan doen. Thuis gebruiken we wisselstroom. Daarom wordt er een omvormer geïnstalleerd. De gelijkstroom wordt naar de omvormer geleid, die deze vervolgens omzet in wisselstroom. Dit gaat vervolgens naar de meterkast, die het verdeelt over de huishoudelijke apparaten.

Meer weten over de prestaties van zonnepanelen? lees het op paginarendement van zonnepanelen!

Zelf zonnepanelen plaatsen: verstandig of niet?

Kan ik mijn zonnepanelen zelf installeren?

Nee - Wij raden altijd aan om een ​​ervaren Helmondse zonnepanelenmonteur in te schakelen.

Omdat?

Het plaatsen van zonnepanelen kan grote risico's met zich meebrengen. Het is meer dan alleen de panelen in elkaar schroeven, je moet ook de draden leggen, eventueel een extra groep in de meterkast plaatsen, de panelen van 25 kg naar het plafond tillen en zorgen dat alles op de beste plek aan het plafond komt te zitten. .

De belangrijkste voordelen van een professional:

 • U bespaart tijd en energie.
 • U krijgt het hoogst mogelijke rendement.
 • Vermindert de risico's tijdens de installatie.
 • Voorkomt problemen zoals kortsluiting.
 • De installatie werkt veilig en is goed aangesloten.

Nog meer energiebesparende maatregelen? Goed idee!

Er zijn nog veel meer energiebesparende maatregelen! Door hierin te investeren, verlaagt u uw gas- en elektriciteitsrekening. Het is zelfs mogelijk om uw woning volledig energieneutraal te maken, waardoor u geen gas of elektra meer hoeft aan te schaffen! Om deze investeringen aantrekkelijk te maken kunt u de ISDE subsidie ​​aanvragen.

(Video) TOP 5 Best Flexible Solar Panels 2023

Zo kunt u kiezen voor een warmtepomp of een zonneboiler, vloerverwarming staat al garant voor een lagere energierekening en u kunt investeren in een extra voordelige cv-ketel.

Enkele manieren om thuis energie te besparen zijn:

 • een warmtepomp
 • Zonneboiler met zonnecollectoren
 • Vloerverwarming
 • betere isolatie
 • Hr-uur-ketel

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heeft u vragen voordat u nieuwe zonnepanelen plaatst? Hieronder geven we antwoord op 12 veelgestelde vragen.

Hoeveel zonnepanelen op een plat dak?

Een zonnepaneel heeft een gemiddelde grootte van 2,5 m². Op een plat dak van 10 m² betekent dit dat er ongeveer 4 panelen passen. Dit is afhankelijk van het dak zelf, eventuele schaduw en andere zaken zoals een afvoer of schoorsteen. Zonnepanelen moeten zo ver uit elkaar staan ​​dat ze geen schaduw op elkaar werpen.

Hoeveel zonnepanelen in 1 groep?

Dit is afhankelijk van het vermogen van de panelen en het vermogen van de omvormer. In één groep kun je maximaal 500 watt aan vermogen installeren. Voor panelen met 190 Wp in combinatie met een 500 Watt omvormer komt dit overeen met 3 panelen in 1 groep. Dit verschilt natuurlijk per situatie.

Hoe zonnepanelen reinigen?

Dit kunt u het beste doen met een lange, intrekbare zachte borstel. Deze kun je optioneel aansluiten op je tuinslang zodat je de zonnepanelen goed schoonmaakt. Gebruik geen schuursponsjes of bijtende schoonmaakmiddelen, maar gebruik een biologisch middel en bij voorkeur onthard water voor het beste resultaat.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

Dit is afhankelijk van het vermogen van de panelen en het type warmtepomp dat u heeft geïnstalleerd. Bij een volledig elektrische warmtepomp kun je er vanuit gaan dat je 7-9 zonnepanelen nodig hebt. Als je een hybride warmtepomp hebt, volstaat het vaak om 5-7 zonnepanelen te plaatsen.

Welke zonnepanelen zijn het beste?

Kies het zonnepaneel dat het beste bij uw persoonlijke situatie past. Een vakman zal u persoonlijk adviseren. Liever minder kleine panelen met een hogere capaciteit, of liever grotere panelen met een iets lagere capaciteit? Enkele populaire merken die het goed doen zijn Conergy, AEG en Solar Frontier.

Hoe zonnepanelen aansluiten?

Je zonnepanelen laten aansluiten doe je best door een ervaren installateur: zo voorkom je levensbedreigende situaties. De vakman sluit de kabels aan op de zonnepanelen, dit kan maar op één manier. Het verbindt de zonnepanelen met elkaar en verbindt ze vervolgens met de omvormer. Bundel de resterende draden en bevestig ze onder een van de panelen.

Welke zonnepanelen hebben het hoogste rendement?

De SunPower Maxeon 5 AC behaalt een rendement van 22,5% met een vermogen tot 415 Wp. Dat is hoger dan gemiddeld omdat het gemiddelde paneel 14% tot 19% vermogen biedt. Vergeet niet dat het paneel met het hoogste rendement misschien niet de beste oplossing voor u is. Vraag daarom altijd advies aan een professional.

Wanneer zijn zonnepanelen rendabel?

Zonnepanelen zijn zeker rendabel. Als uw panelen op het zuiden, westen of oosten staan, komt dit overeen met een rentepercentage van 3,1% tot 3,9% op uw spaarrekening. Als je panelen in het noorden zou plaatsen, is het slim om uit te rekenen wat de prestaties zouden zijn. Een vakman helpt u hierbij.

Waarom en wanneer zonnepanelen aanmelden?

Uw elektriciteitsmaatschappij wil dat u de zonnepanelen registreert, zodat u later het juiste leveringstarief krijgt. Daarnaast kunnen zij controleren of uw meterkast geschikt is voor energieteruggave. Is dit niet het geval, dan kunt u een nieuwe meter aanvragen.

Wanneer zonnepanelen vervangen?

Hoewel de gemiddelde levensduur van zonnepanelen rond de 25 jaar ligt, kan het verstandig zijn om de panelen eerder te vervangen. Zonnepanelen verliezen na verloop van tijd hun rendement: heel langzaam. Na 25 jaar is het rendement 12,5% minder. Als uw prestatie met meer dan 10% is afgenomen, raden wij u aan om te kijken naar nieuwe zonnepanelen.

Is het rendabel om zonnepanelen te huren?

In sommige gevallen is het huren van zonnepanelen echt voordelig. Dit is het geval als de inkomsten uit de panelen hoger zijn dan de huur die u er maandelijks voor betaalt. Dit is met name het geval voor zonnepanelen op het zuiden, westen of oosten. Het voordeel is dat je geen groot bedrag hoeft te gebruiken en je betaalt geen rente.

Hoe zonnepanelen aarden?

Zonnepanelen kunnen worden geaard via de omvormer, via de hoofdaarde of via een aparte aarding. De omvormer is verbonden met een aardingsrail, die vervolgens is verbonden met de hoofdaarde. Aparte aarding houdt in dat de aarding door het gebouw gaat in plaats van de omvormer.

ᐅ Zonnepanelen Helmond - Top 18 installateurs [2023]! (4)

Zonnepanelen plaatsen in Helmond? Vergelijk gratis aanbiedingen!

Ben je nu overtuigd en wil je ook zonnepanelen plaatsen in Helmond? Schakel een ervaren vakman in. Hij of zij geeft u persoonlijk advies, zodat u er zeker van bent dat u straks het maximale uit uw panelen haalt. Daarnaast is de installatie veilig en correct geplaatst en profiteert u direct van zonne-energie! Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerte aanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk maximaal 5 aanbiedingen van experts uit uw regio. Neem nu de tijd om prijzen, voorwaarden en garanties te vergelijken en kies het zonnebedrijf met het beste aanbod. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! En geen zorgen, want de budgetaanvraag is gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Vergelijk gratis offertes

FAQs

Wat zijn de beste zonnepanelen 2023? ›

De beste zonnepanelen in 2023 vind je bij Solarwatt. Verschillende onderzoeken beoordelen zonnepanelen van het merk Solarwatt namelijk als 'zeer goed'. De resultaten van inspecties van de Consumentenbond in onze zonnepanelenfabriek in Duitsland zijn zeer positief.

Wat kosten 18 zonnepanelen inclusief installatie? ›

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 18 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €8.875 en €9.650 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 18 zonnepanelen?

Wat is op dit moment de beste zonnepaneel? ›

SunPower – De beste zonnepanelen van dit moment. Beste garantievoorwaarden: garantie op product en vermogen tot maar liefst 40 jaar. Daarnaast het hoogste rendement (tot 22,8%) en de laagste degradatie (slechts 0,25% per jaar). Hyundai – Hyundai is een bekend merk met een uitstekende reputatie.

Wat zijn de 10 beste zonnepanelen? ›

Top 10 verscheepte zonnepanelen merken (2022)
 • LONGi.
 • Jinko Solar.
 • Trina Solar.
 • JA Solar.
 • Canadian Solar.
 • Risen.
 • Astronergy.
 • First Solar.

Wat verandert er in 2023 voor zonnepanelen? ›

De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

Wat kosten zonnepanelen in 2023? ›

In 2023 ligt de prijs voor een gemiddelde zonnepanelen installatie op 1,26 euro per Wattpiek (Wp). Dit is een kostprijs van 6967 euro voor een installatie van 5530Wp van 16 panelen. In ideale condities levert zulke installatie jaarlijks 5200 tot 6000kWh op.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 5000 kWh? ›

Gemiddeld is een zonnepaneel dan goed voor een jaarlijkse opbrengst van 400Wp * 0,88 kWh = 352 kWh. In totaal heb je 5000 kWh/352 kWh = 15 zonnepanelen nodig om jaarlijks 5000 kWh op te kunnen wekken.

Heeft het nog zin om zonnepanelen te plaatsen? ›

Kortom, overweeg je om zonnepanelen nemen, wacht dan niet te lang. Nu kun je ze nog in gemiddeld 7 jaar terugverdienen. Vanaf 2025 loopt de terugverdientijd van zonnepanelen op tot gemiddeld 9 jaar in 2030.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 6.000 kWh? ›

Wanneer één paneel dus 352 kWh per jaar zonne-energie omzet naar stroom (88% van 400 wattpiek), heb je voor 6000 kWh nodig: 6000/352 = 17.04 zonnepanelen. Let op, om er zeker van te zijn dat je 6000 kilowattuur opwekt, heb je dus wel 18 zonnepanelen nodig.

Wat zijn de veiligste zonnepanelen? ›

Micro Omvormers zijn de veiligste oplossing!

Hier wordt de spanning en het vermogen van ieder zonnepaneel afzonderlijk (32 Volt en 330 Watt) direct achter het zonnepaneel omgevormd tot een veilige 230 Volt wisselspanning zoals we overal in huis gebruiken.

Wat levert een zonnepaneel op bij bewolkt weer? ›

Gelukkig zijn er niet veel écht donkere dagen in Nederland. Gemiddeld over het jaar produceert een zonnepaneel 0.7 kWh per dag. Op een pikdonkere regenachtige dag wordt vrijwel geen energie geproduceerd. Op een zonnige dag produceert een zonnepaneel 2.1 kWh.

Hoeveel zonnepanelen voor een gezin van 4 personen? ›

Geschat aantal panelen
Aantal personen in huishoudenGemiddeld energieverbruikGeschat aantal panelen
1 persoon1400 kWh6 panelen
2 personen2300 kWh8 panelen
3 personen3500 kWh12 panelen
4 personen4400 kWh14 panelen
1 more row

Is het nog verstandig om zonnepanelen te kopen? ›

Zonnepanelen plaatsen is zowel nu als in de toekomst interessant en nog altijd rendabel. Door de afgebouwde salderingsregeling zul je wellicht geld verliezen, maar dat neemt per jaar heel weinig af, waardoor je jouw zonnepanelen-installatie nog steeds binnen 6 jaar kunt terugverdienen.

Wat ze u niet vertellen over zonnepanelen? ›

Veel leveranciers geven aan dat de zonnepanelen zelfreinigend zijn. Dat zeggen ze omdat ze niet willen dat u rekening gaat houden met onderhoudskosten. Want dat zorgt voor een langere terugverdientijd en dan zou u misschien kunnen besluiten om af te zien van uw investering.

Welke zonnepanelen gaan het langst mee? ›

Monokristallijn zonnepanelen hebben de langste levensduur (25 jaar), dankzij het pure silicium in de cel. Fabrikanten geven over het algemeen een productgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie van 80% na 20-25 jaar.

Wat zijn de beste Nederlandse zonnepanelen? ›

Overzicht van de beste zonnepanelen modellen in Nederland
PositieMerk en modelBeste zonnepaneel omdat?
1SunPower Maxeon X seriesHooste rendement
2LG NeoN R AceBeste all-round zonnepanelen
3Panasonic EvervoltBeste panelen bij hoge temperaturen
4Canadian Solar HiKu7Meest betaalbare panelen
6 more rows

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 05/28/2023

Views: 5289

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.